Това име носи нашият най-нов проект. Създадохме го по идея на международната инициатива наречена „Food Revolution“ на известния готвач Джейми Оливър и след редица успешно реализирани от нас проекти, свързани с храненето на деца.

    

Проектът има за цел да провокира у младите хора в училище желание за здравословно хранене и физическа активност, изграждане на правилни храненителни навици, изготвяне на индивидуални хранителни програми, здравословно отслабване, приготвяне на рецепти и др. Под формата на лекции, дегустации и занимателни игри, насочени към родителите и децата, искаме да достигнем до съзнанието им, за да осъзнаят необходимостта от промяна на храненето на децата още в ранна детска възраст. Основна цел на проекта е осигуряването за децата в детските заведения вкусна, качествена и добре приготвена храна, без съдържание на вредни добавки, овкусители и оцветители. Чрез проекта „FITMEAL.kids ХРАНА ЗА ЗДРАВЕ“ казваме „НЕ“ на боклуците в лъскави опаковки и „ДА“ на здравословно приготвената и истинска храна.

Проектът е подкрепен от известни личности като Божана Кацарова от “MasterChef” България, д-р Емил Илиев, Орлин Павлов, Дарин Ангелов, Кирил Николов – Дизела и др., които по време на предвидените лекции ще са част от нас и лично ще разкажат на децата защо е толкова важно правилното хранене.

За записване на дата за провеждане на лекция-представяне и във вашето училище, очакваме да ни пишете на имейл: orders@fitmeal.bg

Повече информация за проекта можете да получите и на телефон: 0879565056

С нас ли сте?

Подкрепете ни и във фейсбук: https://www.facebook.com/FITMEAL.kids/

„FITMEAL.kids ХРАНА ЗА ЗДРАВЕ“ в 20 ОУ „Тодор Минков“ 

   

На 22.12.2017 г. се проведе първата лекция-представяне от проекта „FITMEAL.kids ХРАНА ЗА ЗДРАВЕ“.

Заедно с децата от 5 клас и представителят на училищното настоятелство д-р Емил Илиев  разгледахме кои са основните групи храни, как трябва да се групират те, за да е едно хранене пълноценно и какво хапват децата в училищата по света. По време на презентацията дегустирахме вкустоии от детското меню „FITMEAL.kids“ и дадохме на децата лесни и бързи рецепти за приготвяне в домашни условия.

Въпреки последния учебен ден и предстоящата Коледна ваканция, децата бяха изключително заинтригувани от представения по достъпен за тях материал и взимаха активно участие в беседите.

Благодарим на целия екип на 20 ОУ „Тодор Минков“ за дадената възможност и оказаното доверие!