МСМ

КАКВО Е "МНОГО СПЕЦИАЛНО МЕНЮ" /МСМ/?

МСМ е меню, което НЕ съдържа животински продукти и наситени мазнини. Наситените мазнини отдавна се асоциират с повишения риск от сърдечни заболявания, повишени нива на LDL и общия холестерол в кръвта, удар и дори рак. Доказано е, че съвременният човек от западния свят приема над 100 г наситени мазнини на ден, а изключването им от ежедневното ни меню безспорно гарантира поддържането на добро здраве. Съдържащите наситени мазнини храни са основна част от дневния ни прием и знаем колко труден става изборът и приготвянето на едно здравословно и разнообразно меню след зачеркването им от списъка за пазар.

ЗАЩО МСМ Е ТОЛКОВА СПЕЦИАЛНО?

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО МСМ?

        

 

КАК СЪЗДАДОХМЕ "МНОГО СПЕЦИАЛНО МЕНЮ"?

Официален старт на проекта дадохме на 27 октомври 2015 г, гр. София, когато ние FITMEAL заедно с Фондация “МС - Мога Сам” в партньорство с  "Порше България", за първи представихме "МНОГО СПЕЦИАЛНО МЕНЮ" пред зала пълна с журналисти и медии. Тогава като спонсори се присъединиха "Био Балев",  "Делфина ООД", "Фотосинтезис", a VIVACOM предоставиха за безвъзмездно ползване своята изложбена зала "Виваком Артхол".  Проектът получи подкрепата и на Йордан Йовчев, Кирил Николов - Дизела, Люси Дяковска и Орлин Павлов, които застанаха зад идеята за важността на хранителната диета за здравето и живота на хората. Последваха представяния на проекта в гр. Пловдив и гр. Варна.

МСМ следва спазването не хранителна диета, силно повлияна от хранителната диета на д-р Суонк. Тя е създадена през 1949 г. и основната й цел е да бъде ограничен приемът на насителни мазнини до 20 гр. на ден. Продължителното спазване на този режим на хранене доказано възпрепятства развитието на симптомите на диагнозата Множествена склероза. 

 

         

 

Вече няколко години ние от FITMEAL, заедно с Фондация “МС - Мога Сам” помагаме на хора в тежко финансово положение и диагноза МС да се хранят с изключително важното за тях специално меню.

Повече информация за нашата инициатива можете да намерите:

- във фейсбук страницата на проекта  https://www.facebook.com/msm.mogasam.org/

- в блога на Биляна Савова /основател на Фондация “МС - Мога Сам”/ https://www.mogasam.wordpress.com/

- или да ни пишете на ms@mogasam.org и office@fitmeal.bg